Zdeněk Pohlreich bavil a poučoval i na Apetit Festivalu v Plzni. V Pardubicích se předvede hvězda pořadu Ano, šéfe! hned dvakrát, a to v sobotu od 12 a od 16 hodin. Ilustrační foto.

Zdeněk Pohlreich bavil a poučoval i na Apetit Festivalu v Plzni. V Pardubicích se předvede hvězda pořadu Ano, šéfe! hned dvakrát, a to v sobotu od 12 a od 16 hodin. Ilustrační foto. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Apetit Festival přiveze šéfy kuchyní včetně Pohlreicha i stovky dobrot

  • 0
Dva dny, desítky famózních jídel podle těch nejmodernějších trendů, špičkoví kuchaři, barmani i koncerty a komediální vystoupení. Po roce se do Pardubic na dostihové závodiště vrací dvoudenní Apetit Festival. Akce, kterou si opět nenechají ujít tisíce fanoušků moderní gastronomie.

Pro diváky budou v sobotu a v neděli vařit největší české kuchařské špičky v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Hvězda pořadu Ano, šéfe! vezme do ruky nabroušené nože hned dvakrát, a to v sobotu od 12 a od 16 hodin.

Další kuchařskou show předvede čerstvý vítěz ankety Zlatý kuchař roku Oldřich Sahajdák, jenž letos potřetí za sebou obhájil michelinskou hvězdičku pro restauraci La Degustation Boheme Bourgeios.

"Připravovat budu bramborové škubánky s pražskou šunkou, karotku s rakytníkem a pstruha s podmáslím. Baví mě česká kuchyně, rád v ní hledám zapomenuté poklady," prohlásil.

Přijede také Marcel Ihnačák, nejpopulárnější slovenský šéfkuchař, který se učil od věhlasného Jamieho Oliviera.

"Vaření v přímém přenosu dále předvedou Riccardo Lucque, italský šéfkuchař s bohatou mezinárodní praxí a majitel několika prestižních italských restaurací, známý propagátor zdravého životního stylu Petr Havlíček a také Jiří Štift, šéfkuchař prestižní restaurace Mandarin Oriental Prague, kterého také znáte jako porotce z televizní show MasterChief," láká pořadatel Martin Nauš.

Nabídnou smaženého švába nebo štíra

Některé restaurace připravily řadu netradičních degustačních zážitků, ze kterých budou mít mnozí víc než respekt.

"Kuchyně z podniku Molecular Base bude jako kaviár podávat například parmskou šunku s medovým melounem. U stánku restaurace Šach Mat bude možné ochutnat smaženého švába na indické zelenině chutney nebo štíra na rukolovém salátku," uvedl Nauš.