Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Svátek gurmánů nabídne exotické pokrmy i prvorepublikovou gastronomii

Tisíce příznivců dobrého jídla a pití zamíří o víkendu na pardubické závodiště, kde se uskuteční tradiční kulinářský Fresh Festival. V sobotu i v neděli nabídne program na třech pódiích, kterým budou dominovat kuchaři Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák nebo Roman Vaněk.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S97t19a65n36i92s12l13a58v 44K26r81e81j23c61a82r 6317796533784

Jak se srovná prvorepubliková gastronomie s dnešní zdravou výživou ? Podle Sandtnerky se snad dnes nikde nevaří a ani to není možné, když eu předpisy na přípravu a zpracování polotovarů a ingrediencí k přípravě stravy se za staletí nenávratně změnily !! Apokud vím, tak cvrčky a kobyliky obědval v minulosti akorát otec Školastikus v Hrátkách s čertem . Strava poddaných se v prvo a předprvorepublikovém období výrazně lišila od stravy řídících jedinců, at šlechty, statkářů nebo šafářů.

0/0
17.6.2018 10:16



Najdete na iDNES.cz