Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Apetit Festival přiveze šéfy kuchyní včetně Pohlreicha i stovky dobrot

  7:59aktualizováno  7:59
Dva dny, desítky famózních jídel podle těch nejmodernějších trendů, špičkoví kuchaři, barmani i koncerty a komediální vystoupení. Po roce se do Pardubic na dostihové závodiště vrací dvoudenní Apetit Festival. Akce, kterou si opět nenechají ujít tisíce fanoušků moderní gastronomie.

Zdeněk Pohlreich bavil a poučoval i na Apetit Festivalu v Plzni. V Pardubicích se předvede hvězda pořadu Ano, šéfe! hned dvakrát, a to v sobotu od 12 a od 16 hodin. Ilustrační foto. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Pro diváky budou v sobotu a v neděli vařit největší české kuchařské špičky v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Hvězda pořadu Ano, šéfe! vezme do ruky nabroušené nože hned dvakrát, a to v sobotu od 12 a od 16 hodin.

Další kuchařskou show předvede čerstvý vítěz ankety Zlatý kuchař roku Oldřich Sahajdák, jenž letos potřetí za sebou obhájil michelinskou hvězdičku pro restauraci La Degustation Boheme Bourgeios.

"Připravovat budu bramborové škubánky s pražskou šunkou, karotku s rakytníkem a pstruha s podmáslím. Baví mě česká kuchyně, rád v ní hledám zapomenuté poklady," prohlásil.

Přijede také Marcel Ihnačák, nejpopulárnější slovenský šéfkuchař, který se učil od věhlasného Jamieho Oliviera.

"Vaření v přímém přenosu dále předvedou Riccardo Lucque, italský šéfkuchař s bohatou mezinárodní praxí a majitel několika prestižních italských restaurací, známý propagátor zdravého životního stylu Petr Havlíček a také Jiří Štift, šéfkuchař prestižní restaurace Mandarin Oriental Prague, kterého také znáte jako porotce z televizní show MasterChief," láká pořadatel Martin Nauš.

Nabídnou smaženého švába nebo štíra

Některé restaurace připravily řadu netradičních degustačních zážitků, ze kterých budou mít mnozí víc než respekt.

"Kuchyně z podniku Molecular Base bude jako kaviár podávat například parmskou šunku s medovým melounem. U stánku restaurace Šach Mat bude možné ochutnat smaženého švába na indické zelenině chutney nebo štíra na rukolovém salátku," uvedl Nauš.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Příprava na start na náměstí v Litomyšli.
Závodní motocykly svištěly i kolem litomyšlského zámku, připomene výstava

Motoristické závody nejsou jen doménou speciálních okruhů. Přesvědčit se o tom budou moci zanedlouho návštěvníci velké výstavy, která bude mapovat historii už...  celý článek

Kunětická hora
Brusel pošle na opravu památek miliardu, peníze pomohou třeba i „Kuňce“

Politici často žehrají na to, že není dost peněz na opravy památek. Ti východočeští však láteřit nemusí. Region Pardubic a Hradce Králové získá do roku 2023 na...  celý článek

Nanesená vrstva v místě, kudy v minulosti protékala řeka Labe v původním korytu.
V trase budoucí D35 jsou až dvoumetrové naplaveniny, přitekly z Krkonoš

Archeologové pracující na výzkumu v trase budoucí dálnice D35 u Opatovic nad Labem zjistili, že kácení stromů v oblasti Krkonoš mělo za následek masivní nánosy...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.