Diskuze

Jídlo v pardubické nemocnici nechutná a ještě je předražené o miliony

Pardubická nemocnice schytala v dotazníkovém šetření kritiku od pacientů, že se strava nedá jíst. Teď se ukázalo, že nemocnice za jídla platí zbytečně moc. "Měli za úkol to řešit, ale nic se neděje," řekl hejtman.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J45a31n 44F18o68i21t

18. 12. 2012 21:13

Ještě ze pan Netolicky, přesně ví, co je spravny. Ten to tady všechno zachrání! Bože ochraňuj nás.

0 0
možnosti

nedávno byl na onkologii hospitalizován kolega z práce, rakovina a tromboza...kvůli tormboze má zakázano jíst určité potraviny...myslíte si,že j ev pardubickým špitále nedostal? Když to řekl sestře,ještě ho seřvala, co si vymejšlí,že ona u něj dietu napsanou žádnou nemá,tak ať jí co je... přitom primař mu řekl, že musí dodržovat hlavně to stravování....co má určené...:-/

0 0
možnosti

Vlastně to není tak zlé. Ta smlouva není uzavřena na 10 a více let a zjevně je vůle něco změnit - alespoň od zřizovatele, tedy Kraje. Moje osobní zkušenost, kdy jsem v této nemocnici před cca půl rokem po prodělané operaci ucha pobýval je taková, že je skutečně o klasickou "nemocniční" stravu, bez chuti, vzhledu nevalného, nicméně sníst se to dá. Dojem mi navíc kazil fakt, že jsem opakovaně dostával stravu mletou, ačkoliv pro to nebyl zjevný důvod (zuby mám vlastní a tím operovaným uchem stravu skutečně nemělním).

1 1
možnosti

Uvařené prambory ve slupce, zasypané šrotem a přelité horkou vodou s přídavkem mléka se také dají sníst. A při dodržování hygyeny při přípravě a distribuci nehrozí ani žádné onemocnění. Jenomže to není jídlo, ale žrádlo pro prasata. Chápu, že v nemocnici není strava jako doma, ale přeci jenom nějakou slušnou chuť by to mělo mít. A pardubická nemocnice je na tom v kvalitě jídla v celém kraji zřejmě opravdu nejhůř. Panu řediteli a ostatnímu personálu to nevadí, oni mají jinačí výběr.

0 2
možnosti
Foto

základní poučka je střídat dodavatele. Tomu se říká - nebo aspoň já tomu říkám - i "kultivace" trhu. Protože, když má dodavatel stále jistou smlouvu, tak se přestane sám starat o to, aby se zlepšoval. To je samozřejmě ke škodě i jemu samému, protože časem se zjistí. že konkurence je někde úplně jinde. "Usne se na vavřínech".

Proto bývá nejrozumnějším postupem to, co je běžné na "západě": najít si minimálně dvě-tři stejné firmy a s těmi uzavírat jen krátkodobé, vypověditelné kontrakty a - a to je hlavní čas od času firmy "prostřídat" - nejlépe bez udání důvodu, protože jedině tak se firmy budou stále snažit zlepšovat: "kde jsme udělali chybu, co musíme zlepšit?" atd.

Dalším předpokladem je, aby se v nemocnicích "nezabydleli" na déle než je zdrávo zásobovači, teda ti kteří mají z podstaty své funkce často podmínky na provádění korupce - jinými slovy uzavírat smlouvy výhodné "trošku i" pro sebe - takové to malé tunelování vlastního zaměstnavatele.

Takže zjištění - po letech - že dochází k předražování dodávaných surovin je důsledkem špatné manažerské práce na poli zásobování, kde pravděpodobně úplně absentovala strategie "kultivace" trhu.

omlouvám se za názor...

5 0
možnosti

Jo, tohle by si žádná soukromá firma nikdy nedovolila;-€

Nemít jasný plán a analýzy měsíce dopředu je strašný - je vidět, že tam pracují lemry co nikdy pořádně nemakali - mluvím o managementu nemocnic...

Nemocnice nesmí vézt lékaři, ale manažeři, kteří budou nemocnic řídit!!

0 1
možnosti