Ve druhém patře trutnovské pekárny v Zahradní ulici začalo hořet pár minut po druhé hodině ráno. "Hasiči na místě zjistili, že hoří speciální nádoba, zvaná stolice, používaná na ohřev čokolády," uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková.
Hasiči evakuovali z budovy dvacet zaměstnanců pekárny. "Při pokusu o uhašení plamenů se mistr směny nadýchal kouře. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc a přivolali záchrannou službu, která jej převezla do nemocnice," doplnila mluvčí.
Za hodinu dostali hasiči požár pod kontrolu. Oheň byl uhašen před půl pátou ráno.
Z vyšetřování vyplynulo, že hořet začalo kvůli nedbalosti. "Vlivem odpaření vody v meziplášti nádoby došlo k přehřátí čokolády, která se kvůli přítomnosti tuků vznítila. Kvůli jakému typu nedbalostního jednání k tomuto došlo je ve vyšetřování," vysvětlila Žahourková.
Oheň zničil asi 30 kilogramů čokolády, nádobu na její ohřev, elektroinstalaci a malbu místnosti. Škoda byla předběžně odhadnuta na 70 tisíc korun.